Soluţii simple pentru durerile de spate

dureri spate

Masajul, acupunctura şi chiropractica, trei terapii contra blocajelor coloanei.

Disconfortul pe care durerile de spate îl aduc în organism pot ascunde afecţiuni grave ale corpului. Multe dintre durerile de spate pot fi îndepărtate cu ajutorul unor terapii simple, înainte de a apela la medicamente. Masajul eliberează tensiunea din coloană şi relaxează muşchii. El este cunoscut din cele mai vechi timpuri şi se cunosc şi efectele sale binefăcătoare asupra muşchilor, tendoanelor, coloanei vertebrale. Masajul detensionează presiunea dintre vertebre şi discurile intervertebrale ajutând la îndepărtarea durerilor de spate. Acest masaj se face cu loţiuni şi creme speciale folosind un scaun de masaj. O caracteristică a acestui masaj este aceea că se efectuează cu mişcări continuu, mai puternice sau mai fine.

Acupunctura, pentru calmarea durerii

Practică chinezească veche de mii de ani, acupunctura este o metodă cu ajutorul căreia sunt deblocate blocajele de pe meridianele energetice ale corpului. Se folosesc ace care sunt introduse în anumite puncte de pe corp eliberând durerea. Acupunctura duce la o reechilbrare a energetică a organismului fapt ce duce la o vindecare a organului sau sistemului afectat. Şi acest lucru se datorează eliminării blocajelor din calea fluxului energetic din meridianele energetice astfel încât organismul se vindecă singur.

Tratamentul în sine se face numai de către specialiştii în acupunctură care cunosc „hărţile” corpului şi locul unde se înfing acele de acupunctură. Acele sunt din metale nobile, aur sau argint, şi se înfing în funcţie de blocajele pe care omul le are: braţe, picioare, corp, ureche sau chiar pe faţă sau în cap. Pentru durerile de spate există puncte unde se pun acele chiar în zonele afectate de durere. În timpul tratamentului se pot simţi dureri mici când se pun acele însă este un foarte mic disconfort care dispare o dată cu durerea de spate la sfârşitul terapiei.

Chiroterapia repoziţionează vertebrele

O altă terapie foarte utilă în cazul durerilor de spate este chiropractica. Când vertebrele nu sunt aliniate corect acestea produc blocaje care apasă pe nervi. Acest lucru duce la întreruperea fluxului corect de mesaje din şi spre corp la creier, muşchii se blochează şi apar durerile. Prin chiropractică sau osteopatie se corectează poziţia vertebrelor şi se realiniază coloana vertebrală. Terapeutul poate să amelioreze sau să trateze durerile de spate şi gât acţionând numai cu mâinile asupra coloanei vertebrale şi folosind mişcări specifice.

Nu trebuie uitat însă că şi durerile de spate sunt strâns legate de modul în care noi gândim şi punem în practică gândurile noastre. Astfel tulburările care apar în zona gâtului sunt în legatură cu dificultăţile noastre de a ne concretiza gândurile în activităţile vieţii de zi cu zi. Suntem prea blocaţi în lumea ideilor şi nu putem trece la fapte. Soluţia este să începem să lucrăm cu noi înşine să depăşim starea de blocaj mental şi să acţionam cu determinare pentru a da viaţă gândurilor noastre. La fel la coloana vertebrală apar blocaje pe diferite zone, fiecare zonă având un corespondent în modul de gândire şi trăirile pe care omul le experimentează în funcţie de aceste gânduri.

Eugeniu RĂDULESCU, www.bioenergoterapia.ro

Leave a comment